Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatár 2014. május 01. Autóbuszindulás

 

Egyházmegyei   zarándoklat Pusztacsatár 2014. május 01.

Virágvasárnap

 
  • A böjti fegyelemről:  Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de azok kötelesek jócselekedettel, imával vagy más önmegtagadással helyettesíteni.
  • Lehet jelentkezni az egyházmegyei zarándoklatra induló autóbuszra. Május 1-jén (csütörtök) lesz az egyházmegyei zarándoklatPusztacsatárra, ahová autóbuszt indítunk. Az utazás költsége zarándokcsomaggal együtt 2000 Ft/fő lesz. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik véglegessé. (Útlemondás esetén csak akkor tudjuk a részvételi költséget visszafizetni, ha az utat lemondó gondoskodik a felszabaduló hely betöltéséről.) Felhívjuk a figyelmet, hogy a zarándokhelyre az autóbusz nem mehet be, ezért 2-3 km-t kell majd gyalogolni!
  • A Dévai Szent Ferenc Alapítvány bentlakásos és napközi otthonainak gyermekei számára szervezünk adománygyűjtést.  Az adományokat, Böjte Csaba testvérnek adjuk át, aki szentmisét mutat be (kb. nyár elején) a jótevőkért plébániánkon. Isten fizesse meg segítségüket!
  • 2014. július 15 - 19. között Mariazelli gyalogos zarándoklatra lesz lehetőség. Kb. 178 km távolságot teszünk meg gyalog. A zarándoklatot Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd szervezésében történik, Balasi István plébános lelki vezetésével.

Aki szeretne jelentkezni az személyesen, keressen meg bővebb információért.

A év, évközi idő 6. vasárnapja 2014. február 16.

 

Ø  A jövő vasárnapi perselygyűjtést a katolikus iskolák javára ajánljuk fel.

Zarándoklatra lehet jelentkezni KRAKKÓ – CZESTOCHOWA – JASNA GORA ( Wadowice – Kalwaria Zebrzydowska – Wieliczka )

 

IDŐPONT                              : 2014. Július 23 - 27.

Egyházi szolgálattevők továbbképzése

 

Egyházi szolgálattevők továbbképzése

Gyergyószárhegyi nevelők látogatása

 

host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F112619048563723254244%2Falbumid%2F5977760765138974753%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3DhuAz ausztriai látogatásukból hazafelé tartó gyergyószárhegyi gyermekotthon nevelői 2014. február 6-án, egy napra és egy éjszakára meglátogatták plébániánkat. Vendégeink Nagysimonyiban fogyasztották el ebédjüket, napközben pedig a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő látogatói voltak. A vacsora elfogyasztására visszatértek a faluba, ahol kötetlen beszélgetésre került sor. Jelenlétével megtisztelte az estét Balasi István plébánosunk és Lábos András polgármester úr is. A beszélgetések kapcsán megismerkedhettünk az erdélyi vallási élettel, magával a tájjal és nem utolsósorban Böjte Csaba atya munkásságával, a mindennapi élet zajlásával is.
Csaba testvér munkatársai az éjszakát István atya jóvoltából, a gércei plébánián töltötték, majd másnap, reggeli után, Nagysimonyiból indultak hazájuk felé. A Nagysimonyiban való részvétel szervezését Tóth Katalin (Gyergyószárhegyi származású), Gál Attila és felesége bonyolította le.

Karácsonyra készülve

 

http://www.youtube.com/embed/NhyIhAhDBMY

A Gércei Templomban gyerekek és felnőttek együtt közösen készültek karácsony ünnepére. 

Panágia kórus adventi hangversenye

 

http://www.youtube.com/embed/uHJppn86bwQ?rel=0Ady Endre:

Kis, karácsonyi ének

Tegnap harangoztak, 
Holnap harangoznak, 
Holnapután az angyalok 
Gyémánt-havat hoznak.

Ferenc pápa missziós világnapi üzenete

 

Kedves Testvéreim!

Ferenc-papaEbben az évben a missziós világnapot a Hit évének vége felé ünnepeljük, amely fontos alkalom arra, hogy megerősödjön barátságunk az Úrral és mint az evangéliumot bátran hirdető Egyház megerősödve folytassuk utunkat. Ebben a távlatban szeretnék felvetni néhány gondolatot.

Káldi templom

 

2013. szeptember 1-én dr. Veres András megyéspüspök megáldotta a külső felújítási munkálatok befejezését követően a káldi templomot. 

ZARÁNDOKLAT MEĐUGORJÉBE

 

IDŐPONT                     : 2013. Augusztus 19-23

Jorge Bergoglio az új pápa, I. Ferenc

 

ferenc-papaJean-Luis Tauran, a bíborosi kollégium proto-diakónusa bejelentette a Szent Péter-bazilika balkonján, hogy Jorge Bergoglio jezsuita bíboros, Buenos Aires-i érsek lett az új pápa, I. Ferenc néven.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a hit- és erkölcstan oktatásról

 

Alábbiakban közöljük a hit- és erkölcstan oktatásról szóló körlevelet, amely március 3-án, vasárnap minden szentmisén felolvasnak.

XVI. Benedek pápa lemond péteri szolgálatáról

 

A Szentatya 2013. február 11-énbejelentette, hogy lemond péteri szolgálatáról. XVI. Benedek pápa február 11-én, délelőtt 11 órakor, három szenttéavatási ügyben összehívott konzisztórium során tette közzé a hírt – olvasható a Magyar Kuríron. 

„Kedves Testvérek! Nemcsak a három szenttéavatás miatt hívtalak össze benneteket erre a konzisztóriumra, hanem azért is, hogy közöljem veletek döntésemet, amely nagy jelentőségű az Egyház élete számára. Miután ismételten megvizsgáltam lelkiismeretemet Isten előtt, eljutottam arra a bizonyosságra, hogy erőnlétem előrehaladott korom miatt már nem alkalmas arra, hogy megfelelő módon gyakoroljam a péteri szolgálatot.

MAGYARORSZÁGI EGYHÁZKÖZSÉGEK KÉPVISELŐTESTÜLETI SZABÁLYZATA

 

2013. Január 1-től lejárt az egyházközségi képviselőtestületek 5-évre szóló mandátuma. Köszönöm a magam és az előző plébánosok nevében is a fáradozásaikat, Isten áldja meg őket munkájukért! Új plébániai képviselőtestületet kel választani a következő 5 évre, melyet a Püspökség felé a plébánosnak felkel terjeszteni jóváhagyásra. A következő héten lehet leadni képviselőtestületi tagok, jelöltek nevét. 

Boldogok a békeszerzők

 

papaA Szentatya hagyományosan üzenetet küld a híveknek és minden jóakaratú embernek január 1-jén a béke világnapja alkalmából. A 2013-as dokumentumot, amelyet XVI. Benedek Boldogok a békeszerzők címmel tett közzé, az alábbiakban közöljük.

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház

Magyar Kurír