ZARÁNDOKLAT MEĐUGORJÉBE

 

IDŐPONT                     : 2013. Augusztus 19-23

Jorge Bergoglio az új pápa, I. Ferenc

 

ferenc-papaJean-Luis Tauran, a bíborosi kollégium proto-diakónusa bejelentette a Szent Péter-bazilika balkonján, hogy Jorge Bergoglio jezsuita bíboros, Buenos Aires-i érsek lett az új pápa, I. Ferenc néven.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele a hit- és erkölcstan oktatásról

 

Alábbiakban közöljük a hit- és erkölcstan oktatásról szóló körlevelet, amely március 3-án, vasárnap minden szentmisén felolvasnak.

XVI. Benedek pápa lemond péteri szolgálatáról

 

A Szentatya 2013. február 11-énbejelentette, hogy lemond péteri szolgálatáról. XVI. Benedek pápa február 11-én, délelőtt 11 órakor, három szenttéavatási ügyben összehívott konzisztórium során tette közzé a hírt – olvasható a Magyar Kuríron. 

„Kedves Testvérek! Nemcsak a három szenttéavatás miatt hívtalak össze benneteket erre a konzisztóriumra, hanem azért is, hogy közöljem veletek döntésemet, amely nagy jelentőségű az Egyház élete számára. Miután ismételten megvizsgáltam lelkiismeretemet Isten előtt, eljutottam arra a bizonyosságra, hogy erőnlétem előrehaladott korom miatt már nem alkalmas arra, hogy megfelelő módon gyakoroljam a péteri szolgálatot.

MAGYARORSZÁGI EGYHÁZKÖZSÉGEK KÉPVISELŐTESTÜLETI SZABÁLYZATA

 

2013. Január 1-től lejárt az egyházközségi képviselőtestületek 5-évre szóló mandátuma. Köszönöm a magam és az előző plébánosok nevében is a fáradozásaikat, Isten áldja meg őket munkájukért! Új plébániai képviselőtestületet kel választani a következő 5 évre, melyet a Püspökség felé a plébánosnak felkel terjeszteni jóváhagyásra. A következő héten lehet leadni képviselőtestületi tagok, jelöltek nevét. 

Boldogok a békeszerzők

 

papaA Szentatya hagyományosan üzenetet küld a híveknek és minden jóakaratú embernek január 1-jén a béke világnapja alkalmából. A 2013-as dokumentumot, amelyet XVI. Benedek Boldogok a békeszerzők címmel tett közzé, az alábbiakban közöljük.

káldi betlehemezés

 

host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F110121920640030515879%2Falbumid%2F5819989214342737361%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3DhuA betlehemezés a legismertebb és legelterjedtebb karácsonyi népszokások közé tartozik.

Megmaradunk!?:Böjte Csaba atya levele

 

TlErdlyben015Én is olvasom az okos, precíz kimutatásokat, hogy az elmúlt években itt is - ott is mennyivel fogyott a mi drága népünk, és hogy a statisztikák fényében mire számíthatunk. Természetesen én is ki tudom számolni, hogy ha havonta leesik 10 cserép a házamról, akkor mikor fog elfogyni az összes cserép és rám roskadni a ház. Az is logikus, és ki is lehet számolni, hogy ha jön nekem ezer méterről az autó ötvenessel, akkor hány másodperc múlva fog elütni.

Óraátállítás 2012. Október 28. vasárnap

 

oraatallitasÓraátállítás 2012. Október 28. vasárnap hajnalban 3:00 órakor 2:00 órára, egy órával vissza kell állítani az órákat, ezzel elkezdődik a téli időszámítás. 

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház