Plébániai Zarándoklat - Mariazell 2014

 

                                                                            host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F107688396439157902922%2Falbumid%2F6038122649016314865%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dhu                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Háromrészes dokumentumfilm-sorozat, magyar felirattal. Öt hétköznapi ember spirituális útja egy angliai bencés apátságban. Mit tanultak ebből a szerzetesek?

 

http://www.youtube.com/embed/_cscUexIJcQ?rel=02005 májusában a BBC Two angliai tévétársaság elindított egy háromrészes sorozatot, amelyet a Londontól északra található Worth Abbey-ban forgattak (The Monastery). (1) Céljuk az volt, hogy nyomon kövessék öt laikus ember kalandját egy bencés kolostorban, és ez által választ kapjanak arra a kérdésre, hogy az 1500 éves ősi szerzetesi hagyomány tud-e bármit is adni a mai embereknek. A résztvevők azzal a reménnyel vágtak bele e kalandba, hogy megtudják a kolostorban eltöltött negyven nap alatt, van-e az életnek valami mélyebb értelme. Mind különböző élettörténettel érkeztek, és vállalták, hogy alkalmazkodnak a kolostori élethez, részt vesznek az imaéletben, tanulásban, elmélkedésben és a mindennapi munkában. (2)

Nemzetközi Zarándoknap, a Mária Úton

 

Közeledik augusztus 16-a, a Székely János püspök atya által kezdeményezett Nemzetközi Zarándoknap, a Mária Úton, amit a családokért ajánlunk fel, amelynek az 1Útonnevet adtuk. A rendezvény előkészítése okán az elmúlt hónapokban többször jelentkeztünk.

Az Európai Unió Püspöki Konferenciáinak Bizottsága (COMECE) által kiadott nyilatkozat a 2014-es Európai Parlamenti választásokra

 

Európa katolikus püspökei 2014. március 20-án nyilatkozatot tettek közzé a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatosan. A püspökök a dokumentumban megerősítik az európai integrációs folyamat iránti támogatásukat. Bátorítják az Európai Unió polgárait, hogy járuljanak az urnák elé május 25-én, valamint kezdjenek aktív párbeszédbe a választásokat megelőző periódusban európai parlamenti jelöltjeikkel.

NAGYSZOMBAT 2014. ÁPRILIS 19. VIGÍLIA

 

Nagyszombat az Úr sírban nyugvásának, az Egyház életében pedig csendes imádság és a szentsír-látogatásnak a napja.

Egyházmegyei zarándoklat Pusztacsatár 2014. május 01. Autóbuszindulás

 

Egyházmegyei   zarándoklat Pusztacsatár 2014. május 01.

Virágvasárnap

 
  • A böjti fegyelemről:  Nagyböjt péntekjein kötelező hústilalom van a 14 éven felüli krisztushívőknek. A hústilalom alól felmentésük van azoknak, akik nem saját asztaluknál étkeznek, de azok kötelesek jócselekedettel, imával vagy más önmegtagadással helyettesíteni.
  • Lehet jelentkezni az egyházmegyei zarándoklatra induló autóbuszra. Május 1-jén (csütörtök) lesz az egyházmegyei zarándoklatPusztacsatárra, ahová autóbuszt indítunk. Az utazás költsége zarándokcsomaggal együtt 2000 Ft/fő lesz. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik véglegessé. (Útlemondás esetén csak akkor tudjuk a részvételi költséget visszafizetni, ha az utat lemondó gondoskodik a felszabaduló hely betöltéséről.) Felhívjuk a figyelmet, hogy a zarándokhelyre az autóbusz nem mehet be, ezért 2-3 km-t kell majd gyalogolni!
  • A Dévai Szent Ferenc Alapítvány bentlakásos és napközi otthonainak gyermekei számára szervezünk adománygyűjtést.  Az adományokat, Böjte Csaba testvérnek adjuk át, aki szentmisét mutat be (kb. nyár elején) a jótevőkért plébániánkon. Isten fizesse meg segítségüket!
  • 2014. július 15 - 19. között Mariazelli gyalogos zarándoklatra lesz lehetőség. Kb. 178 km távolságot teszünk meg gyalog. A zarándoklatot Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd szervezésében történik, Balasi István plébános lelki vezetésével.

Aki szeretne jelentkezni az személyesen, keressen meg bővebb információért.

A év, évközi idő 6. vasárnapja 2014. február 16.

 

Ø  A jövő vasárnapi perselygyűjtést a katolikus iskolák javára ajánljuk fel.

Zarándoklatra lehet jelentkezni KRAKKÓ – CZESTOCHOWA – JASNA GORA ( Wadowice – Kalwaria Zebrzydowska – Wieliczka )

 

IDŐPONT                              : 2014. Július 23 - 27.

Egyházi szolgálattevők továbbképzése

 

Egyházi szolgálattevők továbbképzése

Gyergyószárhegyi nevelők látogatása

 

host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F112619048563723254244%2Falbumid%2F5977760765138974753%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3DhuAz ausztriai látogatásukból hazafelé tartó gyergyószárhegyi gyermekotthon nevelői 2014. február 6-án, egy napra és egy éjszakára meglátogatták plébániánkat. Vendégeink Nagysimonyiban fogyasztották el ebédjüket, napközben pedig a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő látogatói voltak. A vacsora elfogyasztására visszatértek a faluba, ahol kötetlen beszélgetésre került sor. Jelenlétével megtisztelte az estét Balasi István plébánosunk és Lábos András polgármester úr is. A beszélgetések kapcsán megismerkedhettünk az erdélyi vallási élettel, magával a tájjal és nem utolsósorban Böjte Csaba atya munkásságával, a mindennapi élet zajlásával is.
Csaba testvér munkatársai az éjszakát István atya jóvoltából, a gércei plébánián töltötték, majd másnap, reggeli után, Nagysimonyiból indultak hazájuk felé. A Nagysimonyiban való részvétel szervezését Tóth Katalin (Gyergyószárhegyi származású), Gál Attila és felesége bonyolította le.

Karácsonyra készülve

 

http://www.youtube.com/embed/NhyIhAhDBMY

A Gércei Templomban gyerekek és felnőttek együtt közösen készültek karácsony ünnepére. 

Panágia kórus adventi hangversenye

 

http://www.youtube.com/embed/uHJppn86bwQ?rel=0Ady Endre:

Kis, karácsonyi ének

Tegnap harangoztak, 
Holnap harangoznak, 
Holnapután az angyalok 
Gyémánt-havat hoznak.

Ferenc pápa missziós világnapi üzenete

 

Kedves Testvéreim!

Ferenc-papaEbben az évben a missziós világnapot a Hit évének vége felé ünnepeljük, amely fontos alkalom arra, hogy megerősödjön barátságunk az Úrral és mint az evangéliumot bátran hirdető Egyház megerősödve folytassuk utunkat. Ebben a távlatban szeretnék felvetni néhány gondolatot.

Káldi templom

 

2013. szeptember 1-én dr. Veres András megyéspüspök megáldotta a külső felújítási munkálatok befejezését követően a káldi templomot. 

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház