Hittantábor - Sitke 2014

host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F107688396439157902922%2Falbumid%2F6038140793111986209%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3Dhu

Hittantábor Sitkén

A Gércei Plébánia július 1-6. között ifjúsági hittantábort szervezett Sitkén, ahol az idén elkészült közösségi ház adott otthont, közel 60 gyermeknek, köztük kicsiknek és nagyoknak és nevelőiknek egyaránt!

Kedd délutántól, a beköltözés napjától pingpongasztal, csocsó, biliárdasztal várta az idelátogató ifjúságot. A szállások elfoglalását követően a táborozók csoportokra osztva ismerkedtek egymással, csapatvezetőikkel, majd az esti szentmisével vette kezdetét hivatalosan is a tábor, melyet Balasi István atya mutatott be. Második napon, szerdán a reggeli tornát, étkezést és szentmisét követően a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő nyújtotta lehetőségeket élvezhették a gyerkőcök, majd innét hazaérkezve bográcsgulyás várta őket! Ezt követő nap, csütörtök délelőtt a csapatoknak 6 állomáson, különböző feladatokat kellett megoldani, majd az ebéd elfogyasztása után felkeresték a celldömölki Nagyboldogasszony templomot – ahol új ismeretekre tehettek szert a gyerekek, a templom történetéről – majd a Ság hegyre kirándultak, ahol szentmisén vehettek részt. Pénteken a reggeli szentmisét követően a sárvári Kalandpark várta őket, ahol kicsik és nagyok egyaránt tették próbára erejüket és vették a különböző akadályokat, több kevesebb sikerrel. Délután ismét a  Wellnesfürdőben mártózhattak meg a nebulók, majd hazatérve, szülők által készített vacsora várta őket. Este még kézműves foglalkozáson vehettek részt. Szombat délelőtt sportverseny, szabadprogram várta a gyerekeket – voltak, akik készültek a Ki mit tud?-ra –, majd az ebéd elfogyasztását követően a tekepályán mérhették össze erejüket. Este került sor egy nagyon jó hangulatban telt Ki mit tud?-ra, ahol sok kiváló produkciót nézhettünk végig, majd az estét tábortűz zárta. Vasárnap a reggelit követően, szentmisével ért véget a tábor. A hétvégéhez érve a gyerekek közösséggé formálódtak, és az elválás is nehezen történt a szentmisét követően. Hálásan megköszönjük mindazoknak, akik a tábor szervezésében, lebonyolításában segítettek illetve ehhez valamilyen formában hozzájárultak!

 Fotó és szöveg: Bődi Gábor

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház