Ministráns találkozó - 2014. szeptember 13. (szombat)

host=picasaweb.google.com&hl=hu&feat=flashalbum&RGB=0x000000&feed=https%3A%2F%2Fpicasaweb.google.com%2Fdata%2Ffeed%2Fapi%2Fuser%2F112619048563723254244%2Falbumid%2F6059606368114515921%3Falt%3Drss%26kind%3Dphoto%26hl%3DhuAz elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezték Zalaegerszegen a ministráns találkozót. Reggel 9-kor volt a regisztráció az iskolában. Közel 100 kis-és nagy ministráns vett részt rajta. Ennek a Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium adott helyet. Az egyházmegye számos plébániájáról érkeztek gyereke: Vásárosmiske, Gérce, Káld, Jánosháza, Körmend, Kőszeg, Boba és Zalaegerszeg. Az általános iskola első osztályosától az egyetemista diákig minden korosztály jelen volt. Sok érdekes és jó program várt ránk. Először meghallgattuk a Rád találtam együttes ifjúsági énekeit. Volt köztük néhány ismerős dal is:  Jöjj,hívunk jöjj..., Áldjátok az Urat...

Ez után volt a nyitó szentmise,amit Bálint atya tartott. A szentbeszédet azonban Lőrinc atya mondta. Ő Ghánából érkezett Magyarországra még 8 évvel ezelőtt. Elmesélte mikor ideért semmit nem tudott magyarul. Érdekes volt hallgatni,hogy hogy illeszkedett be a magyar közösségbe és elmondása szerint a legnehezebb dolog az volt, hogy elfogadja az itteni időjárás viszontagságait. A szentmise után nagyon barátságosan és közvetlen módon viselkedett a gyerekekkel. Néhányan fényképet is készítettünk vele.

Mindezek után egy freestyle bemutatót néztünk meg,amit egy pantomim játék követett. Ami a hitről a kitartásról és a szeretetről szólt. A műsorok után következett a sorverseny. Különbező akadályok vártak ránk. Volt zenefelismerés és ügyességi feladok is. A verseny után egy Hip-Hop táncbemutatót láttunk, ahol néhány lépést meg is tanulhattunk. Elérkezett az eredményhirdetés. Minden csapat kapott egy kis ajándékot helyezéséhez mérten. A hazavezető úton fáradtak voltunk, de vidáman és telis-tele élménnyel értünk haza. 

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház