HETI HIRDETÉSEINK A év, Advent 1. vasárnapja 2019. december 1.

2019. november 30. (szombat) 19:09

•     Adventben a hétköznapi szentmisék, rorate misék reggel 6.00-kor kezdődnek! A rorate szentmisék előtt 30 perccel gyóntatás van. Advent, új kezdet, új egyházi év. Új elhatározás, szent várakozás gyullad a lelkünkben. Virrasztva és imádkozva készülünk Jézus megtestesülését ünnepelni. A katolikus egyházban advent első vasárnapjától karácsony első napjáig hajnalban mondott misét hívjuk roráténak. A misét a boldogságos szűz Mária tiszteletére és a Messiás eljövetele utáni vágy kifejezésének szellemében tartjuk. A rorátét Angyali misének is szokták nevezni, részint, mert az Úrangyala imádság nyilvános elmondásával fejezzük be, részint, mert Máriának az arkangyal által való köszöntését foglalja magában.

•     „Váltsuk meg Szent Márton köpenyét!” Ahogy az eddigi években is gyűjtöttünk a helyi rászorulók javára, szeretettel kérjük, hogy adományaikat a templomban elhelyezett dobozba vagy a perselybe elhelyezni szíveskedjenek december 20-ig. Isten fizesse nagylelkűségüket!

•    Kérem, hogy a karácsonyra való felkészüléshez; a sekrestyében vagy a plébánián adják le azoknak a betegeknek a nevét és címét, akikhez-házhoz kel menni, gyóntatni.

•    Tisztelettel kérem azokat a katolikus Testvéreimet, akik még ebben az esztendőben nem fizették be egyházi adójukat, hogy ezt minél előbb a Plébánia Hivatalban vagy az egyházközségekben erre kijelölt személyeknél, vagy a kitett sárga csekken - a közleménybe "egyházi hozzájárulás" - tegyék meg!

•    A plébánia elérhetősége: 95/476-120     www.gerceiplebania.hu

Hivatali nyitva tartás: hétfő-kedd 8.00-12.00-ig, szerdán nincs hivatal, csütörtök-péntek 12.00-16.00-ig. (fontos ügyintézés előtt telefonos egyeztetés szükséges)

Facebook oldal: www.facebook.com/GerceiPlebania

GÉRCE

December 4-én, szerdán 6.00-kor roráté szentmise lesz.

December 8-án, vasárnap 8.30-kor szentmise lesz. Délután 18.00-kor lesz a Kultúrháznál az ádventi ökumenikus gyertyagyújtás.

SITKE

December 6-án, pénteken 6.00-kor roráté szentmise lesz.

December 8-án, vasárnap 10.00-kor szentmise lesz.

KÁLD

December 5-én, csütörtökön 6.00-kor roráté szentmise lesz.

December 8-án, vasárnap 11.30-kor szentmise lesz.

VÁSÁROSMISKE

December 3-án, kedden 6.00-kor roráté szentmise lesz.

December 8-án, vasárnap 13.00-kor szentmise lesz.

NAGYSIMONYI

December 8-án, vasárnap 16.00-kor szentmise lesz. 17.00-kor lesz ökumenikus imádság keretein belül a falu ádventi gyertya gyújtása.

December 10-én, kedden 6.00-kor roráté szentmise lesz.

EGYHÁZASHETYE

December 7-én, szombaton 16.00-kor szentmise lesz.

December 8-án, vasárnap 15.00 órakor a Hetyei Daloskör ádventi koncertje lesz templomunkban.

December 11-én, szerdán 6.00-kor roráté szentmise lesz.

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház

Magyar Kurír