HETI HIRDETÉSEINK A év, Nagyböjt 3. vasárnapja 2020. március 15.

2020. március 14. (szombat) 8:47

•    A Magyar Püspöki Konferencia Intézkedéseket helyezett kilátásba a járvány megelőzése érdekében. A koronavírus miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomok mint a lelki feltöltődés és imádság helyei különösen is fontosak. Templomainkat nem zárjuk be, mégis felelősen és körültekintően kell eljárni. Kérjük, hogy aki betegnek érzi magát, önmaga és mások védelmében érezze lelkiismereti kötelességének, hogy mielőbb orvoshoz forduljon, és ne menjen közösségbe. Különösen is figyeljünk idősebb embertársainkra. A közszolgálati televízió igen örvendetes módon már a most következő vasárnapon szentmisét közvetít azok számára, akik koruk, egészségi állapotuk vagy más komoly okból nem tudnak részt venni vasárnapi szentmisén azért, hogy megerősítést, vigasztalást és bátorítást nyerjenek. A jelenlegi helyzetben is érvényesek a Katolikus Egyház Katekizmusában (KEK 2183.) és az Egyházi Törvénykönyvben (CIC 1248. k. 2. §) található előírások, amelyek szerint, ha valaki számára súlyos okból lehetetlenné válik az eucharisztikus ünneplésben való részvétel, igen ajánlatos, hogy helyette töltsön kellő időt imádsággal egyénileg vagy a családban.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/hol-es-mikor-kovetheto-elo-szentmise-kozvetites-osszegyujtottuk-lehetosegeket

•    Az egyházmegye intézményeiben életbe lépő óvintézkedések mellett a liturgikus és lelkipásztori eseményekre is új szabályok és ajánlások vonatkoznak. A főpásztor többek között kifejti: „Az Egyház tanítása szerint a vasár- és parancsolt ünnepnapi miselátogatási kötelezettség nem vonatkozik azokra, akik ezt komoly ok miatt nem tehetik meg (KEK 2181. és CIC 1245. kán.). Kérem, hogy az idősek és a betegek a fennálló helyzetet lelkiismeretükben tekintsék komoly és súlyos oknak, ezért önmaguk és mások érdekében inkább maradjanak otthon.” Udvardy György veszprémi érsek

•    Kérem, hogy a húsvétra való felkészüléshez, a sekrestyében vagy a plébánián adják le azoknak a betegeknek a nevét és címét, akikhez-házhoz kell menni, gyóntatni.

•    A munkavállalóknak lehetősége van a SZJA 2X1 %-ról rendelkezni. Kérjük, hogy Plébániánk két alapítványából az egyiket támogassák adójuk 1%-val.

Batthyány József Katolikus Alapítvány adószáma: 18876866-1-18.

Patrona Regni-Hungariae Alapítvány adószáma:18627002-1-18 Köszönjük!

•    Május 1-jei Egyházmegyei Zarándoklat a rendkívüli helyzet miatt elmarad.

•    A plébánia elérhetősége: 95/476-120     www.gerceiplebania.hu

Hivatali nyitva tartás: hétfő-kedd 8.00-12.00-ig, (szerdán nincs hivatal),

Csütörtök-péntek 12.00-16.00-ig.

(fontos ügyintézés előtt telefonos egyeztetés szükséges)

Facebook oldal: www.facebook.com/GerceiPlebania

GÉRCE

Március 22-én, vasárnap 8.30-kor szentmise lesz.

SITKE

Március 20-án, pénteken 17.00-kor szentmise lesz.

Március 22-én, vasárnap 10.00-kor szentmise lesz.

NAGYSIMONYI

Március 22-én, vasárnap 16.00-kor szentmise lesz.

VÁSÁROSMISKE

Március 22-én, vasárnap 13.00-kor szentmise lesz.

KÁLD

Március 19-én, csütörtökön 17.00-kor szentmise lesz.

Március 22-én, vasárnap 11.30-kor szentmise lesz.

EGYHÁZASHETYE

Március 21-én, szombaton 16.00-kor szentmise lesz.

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház

Magyar Kurír