Keresztelés

 

keresztelesPlébániánk hívei részére:

Kérjük a keresztelendő gyermek szüleit, hogy a keresztelés tervezett időpontja előtt legalább 3 héttel személyesen jelentkezzenek a plébánia hivatalban. Ekkor a "Jelentkezés keresztelőre" című adatlapot kell kitölteni, ill. lehetőség nyílik a keresztelés időpontjának rögzítésére. Kérjük, hogy erre az alkalomra hozzák magukkal a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és azt a családi lapot, amit a szülők egyházi házasságkötésükkor kaptak. A szülők részéről feltétel továbbá a keresztény családi közösség biztosítása, vagyis az egyházi házasság. Ennek hiányában a keresztelésre való jelentkezés alkalmával a plébánia lelkipásztorai számára van fenntartva az elbírálás joga.

Esküvő

 

Kérjük a jegyeseket, hogy az esküvő tervezett időpontja előtt legalább 6 hónappal jelentkezzenek személyesen a plébánia hivatalban. Erre a találkozóval kérjük, hozzák magukkal keresztlevelüket, amennyiben nem plébániánkon keresztelkedtek, ill. a lakóhely szerinti plébános által kiállított engedélyt. A házasságkötés előtt a házaséletre felkészítő oktatáson kell résztvenni. Az oktatás 5 alkalommal történik, a felelős lelkipásztor által meghatározott időpontban. Lehetőségeink szerint igyekszünk figyelembe venni a résztvevők igényeit. A jegyesoktatás helye a plébánia.

Temetés

 

•A temetkezésnél az elsô keresztények számos antik szokást megtartottak: földbe temették halottaikat, halotti tort ültek a halál után 3., 7. és 30. napon, valamint a halál évfordulóján a halott sírjánál összegyülekeztek.

Irattár

 

 E-mail:

Letölthető dokumentum: Jelentkezés keresztelőre (doc)

Szentmise szándékai

 

A szentmise felajánlásáról

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház

Magyar Kurír