Nemzetközi Zarándoknap, a Mária Úton

Közeledik augusztus 16-a, a Székely János püspök atya által kezdeményezett Nemzetközi Zarándoknap, a Mária Úton, amit a családokért ajánlunk fel, amelynek az 1Útonnevet adtuk. A rendezvény előkészítése okán az elmúlt hónapokban többször jelentkeztünk.

Örömmel tájékoztatom, hogy a rendezvény zárómiséjét a különféle településeken már tizenhárom püspök atya vállalta el, közte szerbiai, szlovén és romániai püspökök is, s ez jól mutatja az 1Úton zarándoknap kiemelt jelentőségét.

Az is jó hír, hogy a közmédia ezt a napot kiemelten a zarándoklásnak szenteli. Így minden településnek, amelyik sajátos és értékes programmal készül a zarándokok fogadására, a családok együttlétére, annak jó esélye van arra, hogy bekerüljön az országos médiába. A Hely című Kossuth Rádiós műsor, az augusztus 20-i adását is ennek szenteli.

Sokat imádkozunk és sokat dolgozunk azért, hogy az 1Úton zarándoknap sok-sok ezer embernek adjon közösség-élményt, lelki-élményt, család-élményt, hogy ez is hozzájáruljon ahhoz, hogy az emberek közelebb kerüljenek egymáshoz. 

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház