Virágvasárnapi rendkívüli értesítés

Értesítem a kedves híveket, hogy virágvasárnap a Gércei és a Sitkei templomokban a járványhelyzet miatt, ezen a hétvégén nem lesz nyilvános szentmise. Aki szeretne szentmisére jönni, a szomszédos településeken a kihirdetett időpontban lesz rá lehetősége. Kérem aki a járvány betegség tüneteit észleli magán, az ne jöjjön templomba, hanem otthon a különböző médián keresztül kapcsolódjon bele a liturgiába.

a következő üzenetet, rendeletet hozta meg a megyéspüspök:

„ járvánnyal kapcsolatban a következős rendelkezéseket hozom az MKPK rendelkezéseivel összhangban.

 

1.      Hangsúlyozzuk a híveknek, hogy mindenki fel van mentve a vasár- és ünnepnapi Szentmise kötelezettsége alól. Kérjük azt is, hogy ne jöjjön a Szentmisére az, aki egy kicsit is betegnek érzi magát.

 

2.      A nyilvános Szentmisék továbbra is megtarthatóak a járványügyi előírások (távolságtartás, fertőtlenítés, maszk, szellőztetés) betartásával.

 

3.      A plébánosok dönthetnek úgy, hogy ha egy templom túlságosan kicsi, vagy nagyon sok megbetegedés van egy településen, akkor ott nem tartanak Szentmiséket. Azonban minden plébánia területén legalább egy-két templomban legyenek nyilvános Szentmisék.

 

4.      A húsvéti szentgyónást idén a legtöbb hívő nem fogja tudni elvégezni a Húsvét előtti napokban. Bízunk abban, hogy egy későbbi időpontban meg tudunk majd hirdetni gyónási alkalmakat, amikor ezt be tudják pótolni.

 

5.      Imádkozzunk a járvány áldozataiért, az elhunytak családtagjaiért, a betegekért, az egészségügyben dolgozókért, a tanárokért, és mindenkiért, aki munkája kapcsán különösen is ki van téve a fertőzés veszélyének.

 

Kedves testvérek! Imádsággal és szeretettel gondolok mindannyiótokra. Kívánom, hogy a nehézségek ellenére átélhessük az idén is, hogy Krisztus győzött a bűn és a halál felett, Ő a kezdet és a Vég, Övé az idő és az örökkévalóság!

 

+ János püspök” 


Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház