HETI HIRDETÉSEINK C év, Advent 1. vasárnapja 2018. december 2.

2018. november 30. (péntek) 8:12
  • Adventben a hétköznapi szentmisék, rorate misék reggel 6.00-kor kezdődnek! A rorate szentmisék előtt/utána 30 perccel gyóntatás van. Advent, új kezdet, új egyházi év. Új elhatározás, szent várakozás gyullad a lelkünkben. Virrasztva és imádkozva készülünk Jézus megtestesülését ünnepelni. A katolikus egyházban advent első vasárnapjától karácsony első napjáig hajnalban mondott misét hívjuk roráténak. A misét a boldogságos szűz Mária tiszteletére és a Messiás eljövetele utáni vágy kifejezésének szellemében tartjuk. A rorátét Angyali misének is szokták nevezni, részint, mert az Úrangyala imádság nyilvános elmondásával fejezzük be, részint, mert Máriának az arkangyal által való köszöntését foglalja magában. 
  • Váltsuk meg Szent Márton köpenyét!  Ahogy az eddigi években is gyűjtöttünk a helyi rászorulók javára, szeretettel kérjük, hogy adományaikat a templomban elhelyezett dobozba vagy a perselybe elhelyezni szíveskedjenek december 16-áig. Isten fizesse nagylelkűségüket!
  • Egyházashetyei Szent Jakab Karitászház megváltozott munkaképességű munkavállalók jelentkezését várja! Jelentkezni lehet a 95/448-015-ös telefonszámon.
  • Kérem, hogy a karácsonyra való felkészüléshez, a sekrestyében vagy a plébánián adják le azoknak a betegeknek a nevét és címét, akikhez-házhoz kell menni, gyóntatni.
  • Jelentkezési lapokat elsőáldozáshoz, bérmáláshoz lehet kérni a sekrestyékben, valamint a plébánia honlapján (www.gerceiplebania.hu/informaciok). Elsőáldozás minden településen 2019 májusában lesz. Mihamarabb adják le a jelentkezést, hogy meg tudjuk szervezni a felkészítőt.
  • Tájékoztatjuk,a híveket, hogy hivatalosan a Püspöki Kar által meghatározott egyházi hozzájárulás: a havi jövedelem 0,5%-a×12 hó egy évre. Az egyházi adó ajánlott minimális összege személyenként: 4.000 forint/fő. Ebből a befizetett összegből tartjuk fent a templomot és a plébániát. Befizetni lehet az egyházközségekben erre kijelölt személyeknél, vagy a kitett sárga csekken - a közleménybe "egyházi hozzájárulás" - tegyék meg! Befizetését lelkiismeretére bízva; előre is köszönjük.
  • Hivatali nyitva tartás: H-P – 8.00-15.00

 

 

Gérce

December 5-én, szerdán 6.00-kor rorate szentmise lesz.

December 9-én, vasárnap, 8.30-kor szentmise lesz.

December 9-én, vasárnap 18.00-kor adventi gyertyagyújtás lesz.

Sitke

December 3-án, hétfőn, 6.00-kor rorate szentmise lesz.

December 7-én, pénteken 6.00-kor rorate szentmise lesz.

December 9-én, vasárnap 10.00-kor szentmise lesz.

Nagysimonyi

December 4-én, kedden 6.00-kor rorate szentmise lesz.

December 9-én, vasárnap 11.30-kor szentmise lesz.

December 9-én, vasárnap 16.00-kor adventi gyertyagyújtás lesz.

 

 

Vásárosmiske

December 6-án, csütörtökön 6.00-kor rorate szentmise lesz. 

December 9-én, vasárnap 8.30-kor szentmise lesz.

Káld

December 6-án, csütörtökön 6.00-kor rorate szentmise lesz.

December 7-én, pénteken 6.00-kor rorate szentmise lesz.

December 9-én, vasárnap 10.00-kor szentmise lesz.

Egyházashetye

December 5-én, szerdán 6.00-kor rorate szentmise lesz.

December 8-án, szombaton 16.00-kor a Hetyei Daloskör adventi koncertje lesz a katolikus templomban.

December 9-én, vasárnap 11.30-kor szentmise lesz.

Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Katolikus Egyház